Digitaltförst.se

Digitalt först var regeringens satsning för digital förnyelse av det offentliga Sverige. Satsningen var en viktig del i arbetet med att stärka styrningen och samordningen och skapa en enklare, öppnare och effektivare förvaltning. Ansvarigt statsråd är Ardalan Shekarabi, som genom regeringsombildningen i maj 2016 tog över ansvaret för övergripande frågor om digitalisering och it inom offentlig förvaltning.

Dem som skrev på denna blogg arbetade på enheten för digital förvaltning på Finansdepartementet, Regeringskansliet. Inläggen på bloggen belyste arbetet med att digitalisera offentlig förvaltning ur ett tjänstemannaperspektiv. Då och då publicerade de även gästinlägg från myndighetsrepresentanter och andra i offentlig sektor som arbetar med digitalisering.

Regeringen och Sverige har fått en ny förvaltningspolitisk aktör som kommer att driva på digitaliseringen i offentlig sektor. Den nya Myndigheten för digital förvaltning (DIGG) med säte i Sundsvall invigdes 3 september. Enheten för digital förvaltning finns samtidigt kvar på Finansdepartementet och fortsätter arbeta med övergripande frågor om digitalisering och it inom offentlig förvaltning. Men de som arbetade på enheten såg då också fram emot att få att samarbeta med DIGG!

Digitaltförst.se har senare utvecklats till att vara del av ett socialt experiment där RFSL ville att fler unga skulle våga sig ut och prova dating på nätet. Denna nya målsättning var något som senare helt släpptes till fördel av folket.

Artikel uppdaterad: 02 Mars 2022.

Enheten för digital förvaltning
Finansdepartementet
Regeringskansliet
103 33 Stockholm

itlexikon.se logo

Vårt mål är att bli den största webbplatsen inom svensk IT och teknik sammanhang. Häng med på vår resa!

Kontakta oss

ITLexikon.se

Jakobsbergsgatan 22, 111 44 Stockholm, Sverige

[email protected]