Twoviews AB Teknisk Info

Utvecklar och utbildar  i gränssnittet mellan teknik och försäljning.

Hemsida för boken ”Allt över IP och IP överallt”. Ett utdrag ur boken finns att hämta på denna webbplats.

Hemsida för boken ”Trådlösa nätverk – WLAN, WEP och Wi-Fi”.

framsida_bok_025
framsida_alltoverip

Om Twoviews

Vår ursprungliga vision var att förbättra och utveckla samarbetet mellan vad vi kallar vad-folket och hur-folket. Vad-folket representerar de som utgår från att vad-vi-säljer är viktigast. Uttrycket ”en bra produkt säljer sig själv” kommer från denna grupp. Hur-folket utgår från att framgång huvudsakligen kommer från hur-vi-säljer. Här fokuserar man på säljteknik, kontaktbyggande, social kompetens etc.Till viss del kan uppdelningen i vad-folket och hur-folket likställas med uppdelningarna tekniker kontra sälj/marknadsföring eller tekniker/naturvetare/”nördar” kontra humanister. Men det finns skäl att titta på detta ur ett annat perspektiv, och vi har kallat utgångspunkten vad-folket och hur-folket.

Vår vision är att ju bättre dessa grupper samarbetar och ju bättre de förstår varandra desto bättre fungerar organisationen. Desto mindre risker finns det för glapp mellan överlämningar i processer eller i projekt. Desto mindre är risken att personal med specialistkompetens känner sig missförstådd, outnyttjad eller utnyttjad på fel sätt. 

För att dessa grupper ska kunna fungera bättre tillsammans bör man inte bara jobba med en sida. Det krävs ett ömsesidigt närmande. Även om användning av teknik ska ske på människans villkor så krävs idag en förståelse av hur teknik påverkar och kommer att påverka oss. Annars är det svårt att delta i debatten och förstå den.

Namnet ”Twoviews”

Nästan allt går att se på två sätt: bör vi ha fokus på vad vi säljer eller hur vi säljer? jobbar du som stenhuggare eller är du med och bygger en kyrka?

2vjus

Vår logotype är inspirerad av en bild som skapades av dansken Rubin på 1910-talet. Ser du en vas eller två ansikten? Det riktigt svåra – om det ens är möjligt – är att se bägge bilderna samtidigt.

B3IT Management AB

Twoviews AB har funnits sedan 1999 och bolaget är fortfarande registrerat. Men Håkan Lindberg finns på B3IT.

  • B3IT är ett konsultbolag med en mängd talangfulla seniorkonsulter. Efter ett ha provat ett tag upptäckte jag att de intressantaste uppdragen kom från B3IT-kanalen. Här fanns även kul kollegor. Tillslut blev det naturligt att jag anslöt mig på heltid.
itlexikon.se logo

Vårt mål är att bli den största webbplatsen inom svensk IT och teknik sammanhang. Häng med på vår resa!

Kontakta oss

ITLexikon.se

Jakobsbergsgatan 22, 111 44 Stockholm, Sverige

[email protected]